Harinxmaland is volop in ontwikkeling. In 2011 is Fase 1a gestart. Inmiddels zijn de eerste 80 woningen opgeleverd, maar er gaat nog veel meer gebeuren in Harinxmaland.

Er komt een nieuwe vaart die in de toekomst de wijk verbindt met de Middelseeroute en de Zwette, deel van het Elfstedentraject. Ook in de wijk zelf ziet u straks veel waterpartijen. Want water schept ruimte, geeft rust en gezelligheid. Reken maar dat dit de leefbaarheid van de wijk enorm vergroot.

Door de wijk kan dan volop worden gevaren. Woningen aan het water in Fase 1A hebben bijvoorbeeld een aanlegsteiger. Daarnaast komen in de wijk ook kleinschalige aanlegvoorzieningen voor boten. En aan elke oever kunnen vissers hun hart ophalen.

Naast water zal groen ook overal in de wijk terugkomen. Groen voor bewoners en voor recreanten. Groen om in te spelen, te wandelen, te fietsen en te recreëren. Groen om vanuit uw eigen huis en tuin van te genieten. Gevarieerde beplanting lokt vogels en vlinders naar Harinxmaland. De natuur drukt straks een prachtig stempel op de wijk: je zou haast vergeten dat je in een stad woont!