,

De brug ligt erin

De brug van Harinxmaland ligt erin! De bewoners hebben suggesties voor namen ingestuurd. De namencommissie van de gemeente gaat daar binnenkort een keuze uit maken.

Nieuwe straatnamen bekend

Harinxmaland krijgt er dit jaar flink wat nieuwe woningen en dus ook straten bij. De commissie (straat)naamgeving heeft zich over de namen van deze nieuwe straten gebogen. Op advies van de commissie heeft het college met de nieuwe straatnamen ingestemd. De nieuwe straten van fase 1B en 1C gaan heten: Evert Egbertsstraat, Pier Hylckeshof, Hille Haersmahof en Rintje Ydeshof. De nieuwe straten van fase 1D gaan heten: Gerritshof, Jetseshof, Jacobshof, Ype Johannesstraat, Noardwei. Deze namen verwijzen naar de vroegere gebruikers/pachters van de voormalige landerijen in dit gebied. De namen sluiten hiermee aan bij die van fase 1A.

Hieronder ziet u de kaartjes van fase 1B/1C en van fase 1D:

Namen fase 1B en 1C

Namen fase 1D

7 April: start verkoop 45 woningen fase 1B

Op 7 april start de verkoop van 45 eengezinswoningen, verdeeld over vijf rijen. De woningen staan rondom een groen hof. Heb je interesse? Inschrijven kan via

harinxmaland

Beschikbare woningen fase 1D en 1B

Fase 1D

Projectontwikkelaar Nijhuis Bouw BV heeft momenteel woningen in de verkoop aan de Jacobshof in Harinxmaland.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.jacobseiland.nl.

Harinxmaland 

Fase 1B

Fase 1 B wordt momenteel ontwikkeld door projectontwikkelaar Koopmans TBI.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.hofvanharinxma.nl.

Eerste paal 26 twee-onder-een-kapwoningen (fase 1E)

Donderdag 26 januari vierden we de bouw van de 26 twee-onder-een-kapwoningen aan het vaarwater (fase 1E). Projectontwikkelaar Zwanenburg Projecten B.V. gaat dit uitvoeren, in samenwerking met aannemersbedrijf Kuin. Erik Zwanenburg en Frans Tolsma (projectmanager vanuit de gemeente) hielden een korte toespraak. Daarna was het tijd voor het confettikanon en ging de eerste heipaal de grond in!
Harinxmaland

Bouw fase E volop bezig

Op 1 december is de eerste paal van fase E de grond in gegaan. Ondertussen zijn de funderingen voor alle 40 rijtjeswoningen geplaatst en het betoncasco voor de rij van acht staat. Op donderdagmiddag 26 januari gaat de eerste paal van de 26 twee-onder-eenkapwoningen de grond in! Dit wordt opnieuw een feestelijk moment, waar wethouder Gea Akkerman ook aanwezig zal zijn.

Harinxmaland

Website in een nieuw jasje

Het zal je misschien zijn opgevallen dat we onze website in een nieuw jasje hebben gestoken. Mocht je informatie missen op deze site, laat het dan weten via ons contactformulier. Zo kunnen we deze site blijven verbeteren :-).

Eerste paal fase 1E

Op donderdag 1 december hebben we de bouw van veertig jarendertigwoningen van fase 1E gevierd. Zwanenburg Projecten B.V. zal de bouw op zich nemen. Het is het eerste grote bouwproject in Sneek na de crisis. Wethouder Gea Akkerman en Erik Zwanenburg van Zwanenburg Projecten hielden een korte toespraak. Daarna mochten de bewoners de eerste heipaal signeren.

Viering eerste paal fase 1E

Inloopmiddag Harinxmaland fase 1B

Op 23 november kregen de bewoners van Harinxmaland uitleg over de nieuwe bouwfase in Harinxmaland. Het ontwerp van fase 1B ligt ter inzage t/m 5 januari 2017. De bewoners kregen een presentatie over de inrichting van bouwfase en konden vragen stellen. In maart komt het bestemmingsplan in de gemeenteraad en als alles goed gaat, kan na de zomer van 2017 de bouw beginnen.

harinxmaland-bijeenkomst

Kom naar de woonmarkt

Op zaterdag 29 oktober vindt de Woonmarkt van Súdwest-Fryslân plaats. Op deze markt wordt alles omtrent wonen en het nieuwbouw woonaanbod in gemeente Súdwest-Fryslân gepresenteerd. Lees meer