De voetbalkooi op het Speeleiland in jullie wijk, Harinxmaland in Sneek, is een groot succes! Er wordt sinds de plaatsing, afgelopen zomer, veelvuldig gebruik van gemaakt! Dat vinden wij als gemeente erg fijn om te horen!

Ballen in de sloot

We hebben jammer genoeg moeten constateren dat de voetbalkooi blijkbaar niet hoog genoeg is. Er belanden regelmatig ballen in de sloot tussen het Speeleiland en het spoor. Wij hebben signalen gekregen, dat zowel kinderen als volwassenen vervolgens langs het spoor lopen om de ballen uit de sloot te vissen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties en bovendien is het verboden. Je riskeert een hoge boete!

Gedeeltelijke overkapping

We begrijpen dat het heel erg vervelend is dat de ballen steeds in de sloot belanden. De gemeente gaat daarom zorgen voor een gedeeltelijke overkapping, zodat er minder ballen uit de kooi gaan. Wanneer deze overkapping geplaatst kan worden, is nog niet bekend. De verwachting is, dat dit halverwege april zal zijn.

Vertragingen

Langs het spoor lopen is een belangrijke oorzaak van vertragingen. Machinisten schrikken, remmen en krijgen van de verkeersleiding opdracht stapvoets verder te rijden om ongevallen te voorkomen. Alle andere treinen op het traject moeten dan ook langzamer rijden, waardoor veel reizigers te laat op hun bestemming aankomen. Bijna 30% van alle treinvertragingen, zo’n drie en een half uur per dag (!), wordt veroorzaakt door mensen die onbevoegd op en langs het spoor lopen.

Je riskeert een hoge boete!

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst van ProRail surveilleren regelmatig bij overwegen en langs het spoor. Treffen zij iemand op of langs het spoor, dan kunnen zij de overtreder een boete geven, die kan oplopen tot € 230. Met cameratoezicht vergroot ProRail de pakkans en kan er eerder ingegrepen worden als iemand onbevoegd langs het spoor loopt.

Kortom; ligt je bal in de sloot? Ga dan niet naar de overkant (langs het spoor) om hem op te halen. We vragen je dit voor je eigen veiligheid!