De bouw van de laatste 100 woningen (aan vaarwater) in de wijk Harinxmaland gaan begin 2021 van start! Hieronder leest u daar meer over. Daarnaast informeren we u ook graag over de andere werkzaamheden in de wijk.

Fase 1C

De bouw van in totaal 24 woningen aan de Pier Hylckeshof en Hille Haersmahof gaat in het voorjaar van 2021 van start. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Er worden projectwoningen, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen gerealiseerd. Daarnaast zijn ook een aantal vrije bouwkavels verkocht. Kijk voor meer informatie op www.woneninsudwestfryslan.nl.

Fase 1F

In deze fase worden 76 duurzame en gasloze woningen aan vaarwater gebouwd op een bijzondere locatie. Aan het eind van dit jaar wordt begonnen met het grondwerk. In januari starten de heiwerkzaamheden voor de eerste 19 woningen. Kijk voor meer informatie op www.mooiharinxmaland.nl.

Definitieve wijkinrichting

De verwachting is dat de bouw van de woningen in ieder geval tot 2022 in beslag gaat nemen, daarna wordt de wijk definitief ingericht.

Uitgraven vaart

De graafwerkzaamheden aan de vaart zijn inmiddels afgerond. Aan de noordzijde, tussen fase E en F wordt nog een stuk damwand geplaatst.

Locatie Grasdrogerij/Oerdyk

Op de voormalige locatie van de Grasdrogerij is een prachtig woongebied op een exclusief stukje in Harinxmaland gerealiseerd met vijf vrijstaande woningen aan het water (de Swette). Deze locatie wordt dit najaar afgewerkt met bomen en struiken. In het voorjaar als de weg wordt opgeknapt worden er graspaden op het terrein aangelegd, zodat het geschikt wordt voor een wandeling.

 Speeleiland Harinxmaland

In de zomer werd al een voetbalkooi geplaatst. Eind november worden ook de andere speeltoestellen geplaatst, waaronder een héél bijzondere! Er wordt ook nog een voetgangersbrug geplaatst. Het geheel wordt later nog aangekleed met bomen en struiken.