wethouder M. Offinga (l) en de heer E.M. Zwanenburg

wethouder M. Offinga (l) en de heer E.M. ZwanenburgDonderdag 24 september hebben wethouder Maarten Offinga, namens Gemeente Súdwest-Fryslân, en de heer E.M. Zwanenburg van Zwanenburg Projecten de koop- en realisatieovereenkomst voor 5 bouwterreinen in het plangebied Harinxmaland in Sneek ondertekend.

Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van het plangebied Harinxmaland. “We kunnen spreken van een “trendbreuk” aldus wethouder Offinga, de woningbouw herleeft in Súdwest-Fryslân, het vertrouwen is terug”.

Overeenkomst

In de overeenkomst staan afspraken over de verkoop van gemeentegrond aan Zwanenburg Projecten, over het bouwen van woningen en over de verdere ontwikkeling van het gebied.

Woningen
Zwanenburg gaat op de grond maximaal 66 woningen bouwen. Voornamelijk rijtjes en 2 onder 1 kap. Mogelijk een enkele vrijstaande. Het plan moet uiterlijk 3 jaar na vaststelling van het bestemmingsplan zijn opgeleverd. De verwachting is dat de werkzaamheden volgend voorjaar van start kunnen gaan.