In de wijk Harinxmaland worden alle woningen all electric verwarmd. Maar wat is all electric wonen en wat betekent dat voor u? Op deze pagina leggen wij u graag uit wat all electric wonen inhoudt en hoe u zelf een bijdrage kunt leveren om uw woning zo energiezuinig mogelijk te maken.

All electric wonen
All electric houdt in dat alles in uw huis op elektra werkt. Uw verwarming, warm water, maar ook het koken gaat op elektra.  Kortom er komt geen gasleiding meer bij kijken.

Voorwaarde voor all electric wonen
Voorwaarde voor all electric wonen is een goed geïsoleerde woning. Als uw huis goed geïsoleerd is, is de warmtevraag namelijk laag. De woningen in Harinxmaland worden allemaal op een duurzame en energiezuinige wijze gebouwd. De huizen moeten voldoen aan de zogenaamde EPC waarde van 0.4. Met deze lage EPC waarde kan een huis zelfs energieneutraal worden. U betaalt dan helemaal geen energielasten meer.

Voordelen
Het voordeel van all electric wonen is dat u maar één nutsaansluiting heeft en daarmee bespaart u dus de kosten van vastrecht en netwerk voor het gas. Een ander voordeel is dat u zelf met zonnepanelen op het dak elektriciteit kunt opwekken. Zelf stroom opwekken wordt steeds goedkoper en eenvoudiger en is ook prima toepasbaar voor thuisgebruik.

Zon en wind zijn gratis energiebronnen
Maak dus gebruik van zon en wind als energiebron, zo heeft u de meest schone manier van energie opwekken.

De voordelen van uw eigen energiebron

  • Optimale opbrengst van uw zelf opgewekte stroom.
  • Met uw eigen elektriciteitscentrale heeft u geen last meer van jaarlijkse prijsstijgingen.

Wat zijn de mogelijkheden.
Uw eigen energie opwekken en in eigen energiebehoefte voorzien is een uitdaging. Dit kunt u realiseren door het toepassen/installeren van een aantal elektrische technieken. Voor energiezuinig wonen en meer verwijzen wij naar Milieu Centraal